Veritas security

Winkel surveillance

Winkel surveillance

Winkeldiefstal is helaas een veelvoorkomend feit. Dit kan voor u als ondernemer een behoorlijke derving van de omzet betekenen. Criminaliteit kan voorkomen worden door een combinatie van een aantal preventieve maatregelen zoals goede instructies aan het winkelpersoneel, elektronische hulpmiddelen en goed opgeleide winkelsurveillanten.

De aanwezigheid van onze winkelsurveillanten heeft een preventieve werking tegen winkeldiefstal. Zonder op de voorgrond te treden zijn zij zichtbaar aanwezig en zorgen voor een veilig gevoel bij het winkelend publiek. En omdat een winkelsurveillant geen collega is van de winkelmedewerkers, vormt zijn aanwezigheid voor de medewerkers bovendien een krachtig preventief middel. De winkelsurveillant van Veritas Security is altijd geüniformeerd.

Daarnaast beschikt hij minimaal over het basisdiploma en BHV, evt. aangevuld met het certificaat winkelsurveillant. Uiteraard worden de wettelijke voorschriften altijd nageleefd. Bij deze vorm van dienstverlening wordt er naast de vaste winkelsurveillant een extra medewerker ingewerkt. Hierdoor is de continuïteit van de geleverde dienst altijd gegarandeerd.

De taken van winkelsurveillant bestaan uit:

  • Controleren van publiek en personeel bij het verlaten van het pand
  • Toezicht houden op goederen en geldstromen
  • Optreden bij incidenten
  • Ontruimen bij calamiteiten
  • Controle van vlucht en brandwegen
  • Bedienen van alarmsystemen
  • Verlenen van EHBO
  • Preventief surveilleren

De taken van een winkelsurveillant zijn met name van toezichthoudende en repressieve aard. Door de oplettendheid, klantvriendelijkheid, professionele houding en een goede relatie met de politie kunnen de winkelsurveillanten van Veritas Security adequaat handelen.

Collectieve winkelsurveillance

Uiteraard kan een winkelsurveillant ook breder worden ingezet, bijvoorbeeld in de vorm van een preventieve surveillance door het gehele winkelcentrum of afwisselend bij enkele winkels. Door middel van een in de winkel geïnstalleerde portofoon kunt u de beambte direct oproepen bij verdachte situaties en onregelmatigheden. Deze vorm van beveiliging kan voor u als detaillist relatief voordelig zijn doordat de kosten door een meerdere ondernemers gedeeld kunnen worden.

 

Offerte aanvragen?