Veritas security

Zorgbeveiliging

Zorgbeveiliging

Elke sector kent zijn eigen unieke uitdagingen op het gebied van beveiliging, en de zorg vormt daarop geen uitzondering. In de zorgsector zijn er bijzondere aspecten die beveiliging noodzakelijk maken, vooral in omgevingen zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere zorgfaciliteiten. De kans op geweld en (medische) noodsituaties is in dergelijke instellingen altijd aanwezig.

WAT IS ZORGBEVEILIGING? Veiligheid in de zorgsector is een breed begrip vanwege de specifieke aard van werkzaamheden in bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen. Zorgbeveiliging omvat de maatregelen die genomen worden om de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers in deze instellingen te waarborgen. Dit omvat het voorkomen van fysieke agressie, diefstal, vandalisme en het handhaven van veiligheid en hygiëne binnen de faciliteit. Daarnaast speelt de bescherming van patiëntgegevens en andere vertrouwelijke informatie in de zorginstelling een cruciale rol. Het is van essentieel belang dat zorginstellingen solide zorgbeveiligingsmaatregelen implementeren om ervoor te zorgen dat patiënten en medewerkers zich veilig voelen en dat de privacy van patiëntgegevens wordt gewaarborgd.

Taken van onze zorgbeveiligers: Onze zorgbeveiligers dragen verantwoordelijkheden op verschillende gebieden, waaronder:

  • Het waarborgen van een veilige werkomgeving voor zorgmedewerkers.
  • Het implementeren van effectieve toegangscontrole en bezoekersregistratie. Iedereen die de instelling bezoekt, moet zich melden bij de receptie.
  • Het verlenen van hulp bij ongevallen, wat een essentieel aspect is van onze objectbeveiliging. In geval van een ongeval staat een beveiliger paraat om eerste hulp of bedrijfshulpverlening toe te passen.
  • Het uitvoeren van controlerondes als onderdeel van het takenpakket van onze objectbeveiligers.
  • Het uitvoeren van sluitrondes om te voorkomen dat calamiteiten zich voordoen buiten werktijden.

Onze zorgbeveiligingsdiensten kunnen bovendien gecombineerd worden met onze mobiele surveillancediensten.

Interesse in deze dienst?

Veritas Security verzorgt zorgbeveiliging in de regio Twente. Daaronder vallen de volgende steden: Hengelo, Enschede, Borne, Haaksbergen, Oldenzaal, Delden, Losser, Almelo, Goor, Denekamp en Deurningen. We hebben dit gebied bewust klein gehouden zodat wij korte aanrijtijden kunnen garanderen aan onze mobiele surveillance klanten.

Offerte aanvragen?